eerste voorjaarskriebels bij Neutkens Planten- en bomencentrum - de eerste bloeiers

Eerste voorjaarskriebels

Februari is de laatste echte wintermaand. Het kan nog flink vriezen maar de zon doet ook al goede zaken. De natuur weet dat maar al te goed. Sommige vogels zingen alweer uit volle borst en een aantal planten laten zich al van hun mooiste kant zien. Bekend zijn de sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. Ook hier op het plantencentrum is dat duidelijk te merken.

Welke planten bloeien in februari?

Er zijn al verschillende struiken, vaste planten en bomen die niet kunnen wachten op april. Ze stelen de show door juist nu al te pronken met hun bloei. Een prachtig voorbeeld is de toverhazelaar of Hamamelis. De geel gefranjerde bloemen verschijnen aan het nog kale hout en verspreiden een zacht zoete geur. Tegenwoordig zijn er ook variëteiten met oranje en zelfs rood gekleurde bloemen.

Ook de Viburnum x bodnantense is er vroeg bij. Eigenlijk bloeit deze heester de hele winter lang met roze, tevens geurende bloemen. Ze doen het ook prachtig in een vaas. Minder bekend maar even fraai is de Corylopsis pauciflora of schijnhazelaar met crèmegele bellen.

Wintergroen en in februari bloeiend is de Camelia. De bloemen hebben wat weg van rozen en zijn er heel veel tinten roze, rood en wit. In ons plantencentrum vindt u een uitgebreid assortiment. Subtieler maar niet minder mooi is de Sarcococca of Vleesbes. Een klein wintergroen heestertje met kleine witte bloemetjes die sterk geuren. Deze kan ook uitstekend in de schaduw worden geplant.

Naast al deze heesters zijn er ook bomen en klimplanten die hun bloemen al tentoonspreiden. Neem bijvoorbeeld de Prunus autumnalis. Een sierkers die in de herfst al begint met zijn bloei en dat de hele winter volhoudt. De tweede naam herbergt het Latijnse ‘autumnum’ wat herfst betekent. Een klimplant die in de winter bloeit is de winterjasmijn. Met de groene twijgen en de kleine felgele bloemetjes fleurt deze plant uw tuin in de winter goed op. Kom de planten in ons plantencentrum bekijken. Als u niet kunt wachten besteld u ze gemakkelijk in onze webshop. De linkjes in dit blog verwijzen u meteen naar de juiste plant.