Hydrangea Limelight

hortensia Limelight

Hortensia’s vormen een grote groep tuinplanten. Bij velen is de hortensia een bekende plant. Net als de roos is er bijna geen tuin zonder een hortensia. Een van de mooiste hortensia’s volgens ons is de Hydrangea paniculata ‘Limelight’. Dit is een pluimhortensia net zoals alle andere Hydrangea paniculata. Deze groep hortensia’s heeft drie grote voordelen: ze doen het ook meer dan prima in de volle zon, hebben sterke stengels en zijn uitermate gemakkelijk in onderhoud. Het enige onderhoud wat deze hortensia verlangt is een snoeibeurt halverwege maart. De bloemen van dit type hortensia verschijnen in de zomer aan de nieuwe scheuten. In een paar maanden tijd ontwikkeld zich een plant van ongeveer een meter hoog.

Heel opvallend aan de hortensia Limelight is de groenwitte bloemkleur. Tegen het donkergroene blad lijken de bloempluimen te stralen. De naam van deze hortensia is dan ook erg goed gekozen. Tegen het einde van de bloei verkleuren de pluimen en groener met een zweempje roze. U kunt ze vanaf die tijd ook prima gebruiken als droogbloem. In de winter verdort de bloem maar blijven de blaadjes in tact. Dat geeft een erg mooi gezicht bij sneeuwval.

De hortensia Limelight hebben we jaarrond op ons planten- en bomencentrum staan. De hortensia is altijd te planten en geeft vaak al in het eerste jaar bloemen. Een kleiner broertje is de Hydrangea paniculata Little Lime met een bescheiden hoogte van 70 a 80 centimeter. Ideaal voor wanneer u minder ruimte heeft of iets lagers zoekt. Online bestellen kan ook. Bekijk deze planten hier in onze webwinkel.