Olijfbomen


Olijfbomen - Hoofdfoto - Olea europaea - olijf - bomen kopen bij Neutkens

Van nature groeien Olijfbomen groeien niet in Nederland. Toch spreekt de Mediterrane uitstraling van de plant velen erg aan. Met een beetje aandacht is het ook hier mogelijk om olijfbomen te planten en de sfeer van de Middellandse zee naar uw tuin te halen. De standplaats in de moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen. Olijfbomen staan het liefst zo warm mogelijk. In de zon of dicht bij een warme muur zijn ideale plaatsen. De muur neemt overdag warmte op die, ‘s nachts als het kouder is, uitgestraald wordt.

In de winter is er af en toe bescherming nodig wanneer het stevig gaat vriezen. Bij temperaturen onder de min tien (strenge vorst), is inpakken echt noodzakelijk. Gebruik hiervoor enkele lagen vliesdoek of een speciale hoes. Wikkel eventueel een lichtsnoer om de stam en hoofdtakken. De lampjes geven warmte af. Ook kunt u de voet van de Olijfboom afdekken met een pak bladeren of stro zodat de bodem niet snel bevriest. In beschutte stadstuinen met een milder klimaat voelt de olijf zich het beste thuis.

Het beste plant u de olijfboom in de volle grond. Toch zal hij vaak in een pot geplaatst worden. De olijfboom vraagt dan om wat extra aandacht. In de winter bevriezen kluiten van potplanten veel sneller, omdat ze boven de grond zitten en de koude er van alle kanten bij kan komen. Een bevroren kluit kan leiden tot uitdroging van de plant. Voordat u de olijfbomen in potten plant adviseren wij dan ook de pot vooraf aan de binnenzijde (met uitzondering van de onderkant) te isoleren met noppenfolie of tempex. 

Olijfbomen worden door onszelf uit het buitenland geïmporteerd. Het voordeel hiervan is dat we op deze manier zeer scherpe prijzen kunnen hanteren en altijd de beste kwaliteit in huis halen, recht van de bron. We leveren Olijfbomen in diverse maten. Van kadoformaat tot bomen met een oude verweerde stam van meer dan 100 jaar oud. Het meest uitgebreide assortiment vindt u op ons plantencentrum, maar in onze webshop www.Tuinplantenwinkel.nl wordt de keuze steeds groter. Klik hier om daar alvast een kijkje te nemen!