Rozen


Rozen - Klimrozen - Struikrozen - rozen en mest kopen bij Neutkens

Rozen zijn toch wel met stip de meest bekende tuinplanten. Ze brengen prachtige bloemen voort in vele kleuren en variëteiten. Enkelbloemig, gevuld bloemig, doorbloeiend, het is er allemaal. Niet alleen de bloemen, maar ook de vuchten geven rozen sierwaarde. Of gebruikswaarde , want rozenbottels zijn uitermate gezonde vruchten waar heerlijke jam van te maken is. Er bestaan vele duizenden soorten rozen op aarde en die kunnen we helaas niet allemaal aanbieden. We hebben daarom een selectie gemaakt van soorten die het goed zullen doen in onze Nederlandse en Belgische tuinen. Hier zitten klassiekers tussen maar ook hele moderne soorten.

 

 

Plant rozen altijd op warme en zonnige plaatsen in de tuin. Ook belangrijk is een goede doorwortelbaarheid van de grond. Er mogen geen storende lagen in de grond zitten. Lees onze plantinstructies voor meer informatie hierover. Door het jaar bijmesten met kunstmest of rozenmest is prima. Dit zorgt voor gezonde planten die gewapend zijn tegen bladschimmels.

Onze rozenplanten worden geleverd in pot, zodat u ze het hele jaar kunt planten. Kom gerust eens kijken op ons planten- en bomencentrum en laat u verassen door het aanbod.

 

 

De belangrijkste rozengroepen

Bodembedekkende roos - Rosa The Fairy - Struikrozen kopen bij Neutkens

Bodembedekkende rozen zijn een fraaie aanvulling op het assortiment bodembedekkers. Zeker voor zonnige plaatsen. In groepen aangeplant zorgen deze rozen voor een gesloten geheel. Bodembedekkende rozen zijn sterke en vooral gemakkelijke rozen. Ze hebben een lange bloeiperiode; de trosjes met bloemen blijven maar komen. Misschien wel de meest bekende soort is de Rosa ‘The Fairy’.  Een zeker zo goed, maar nog minder bekend alternatief zijn rozen uit de Flower Carpet serie. 

Klik hier voor alle online bodem bedekkende rozen!
Trosroos - Rosa Nina Weibull - Struikrozen kopen bij Neutkens

Trosrozen zijn struikrozen die bloeien met bloemen die in bundels staan. Een andere naam voor deze groep is de floribunda roos. Trosrozen groeien in een opgerichte vorm. Bloemformaten kunnen per variëteit verschillen. Trosrozen zijn doorbloeiend. Het aanmaken van nieuwe bloemknoppen is te sturen door na de eerste bloei de scheuten terug te knippen tot het eerste goed ontwikkelde blad. Geef na die snoeibeurt een mestgift. Voor extra informatie over snoei en verzorging klikt u hier.

Klik hier voor alle online trosrozen!
Grootbloemige roos - Rosa Nostalgie - Grootbloemige rozen kopen bij Neutkens

Grootbloemige rozen hebben de meest tot de verbeelding sprekende bloemen. Ze worden ook wel als thee-hybriden aangeduid. De stengels zijn stevig en lang, wat ze geschikt maakt om als snijbloem te gebruiken. Alle grootbloemige rozen zijn doorbloeiend. In grote plantvakken (perken) komen deze rozen prachtig tot hun recht, maar ze kunnen ook perfect in kleine groepjes staan in de kleinere border. Aanbevolen variëteiten zijn ‘Ingrid Bergman’, ‘Friesia’ en ‘Nostalgie’.

Klik hier voor alle online grootbloemige rozen!
Bottelroos - Rosa rugosa varieteiten - Bottelrozen kopen bij Neutkens

Bottelrozen (Rosa rugosa) worden in Nederland ook wel Rimpelroos genoemd. Deze naam verwijst naar het blad die door de diepe nerven een rimpelige structuur krijgt. Rosa rugosa staat op eigen wortel en wordt dus niet geënt. De Rosa rugosa wordt veel aangeplant vanwege de eetbare bottels. Deze rozenbottels worden meestal verwerkt in jam en zijn heel gezond. De bloemen zijn ook de moeite waard. Ze zijn er in een aantal verschillende kleuren en met name de geur is erg aangenaam.

Klik hier voor alle online bottelrozen!
Engelse roos - Rosa David Austin - Engelse rozen kopen bij Neutkens

Bloemen van Engelse rozen zijn moeilijk te missen. Het zijn allen sterk geurende rozen met gevulde bloemen. Engelse rozen komen van de Engelse veredelaar David Austin die sinds zijn eerste introductie in 1961 een erg goede naam heeft opgebouwd. Het zijn krachtig groeiende struikrozen waarvan sommige ook kunnen worden gebruikt als klimroos. De kleurtinten combineren prachtig in een border met vaste planten en siergrassen. Al onze Engelse rozen zijn licentie gekweekt. Zo weet u dat de rozen soortecht zijn.

Klik hier voor alle online Engelse rozen!
Geurende roos - Rosa Just Joey - Geurende rozen kopen bij Neutkens

Bij rozen denken velen toch wel aan eigenschap “de geur”. Alleen blinkt niet elke roos uit in deze eigenschap. In deze categorie vindt u een selectie van geurende rozen uit al onze struikrozen. Ook de bloemen van bottelrozen verspreiden een aangename geur. Vandaar dat u deze ook hier terugvindt. De geur van rozen is vaak het best waarneembaar in de vroege ochtend en avond. Op ons plantencentrum worden de rozen met regelmaat verzorgd. Voor al onze verzorging- en snoeitips voor rozen kijkt u hier.

Klik hier voor alle online geurende rozen!
Klimroos - Rosa Westerland - Klimrozen kopen bij Neutkens

Klimrozen geven uw muur, schutting of huisje een zee aan bloemen. Er zijn groot- en kleinbloemige klimrozen. De meeste grootbloemige klimrozen zijn doorbloeiend. De bloei is op zijn best wanneer u uitgebloeide bloemen verwijderd. Zeer spectaculair zijn onze rambler klimrozen. Dit zijn de sterkst groeiende klimrozen en kunnen tot wel 5 meter hoogte uitgroeien. Ramblers zijn van oudsher eenmalige bloeiers, maar ons assortiment bestaat uit door-bloeiende selecties. Zo kunt u lang genieten van een uitbundige bloei!

Klik hier voor alle online klimrozen!
Stamroos - Rosa op stam - Stamrozen kopen bij Neutkens

Voor stamrozen worden struikrozen geënt op een onderstam die nooit meer in de hoogte zal groeien. De hoogte bij aankoop bepaalt dus meteen de uiteindelijke hoogte. We bieden stamrozen aan in vier ver-schillende hoogtematen, zodat de juiste hoogte er altijd tussen staat. Treurrozen vormen een speciale categorie stamrozen. De twijgen hangen af, wat resulteert in een waterval aan bloemen. Treurrozen hebben een extra hoge stam van 140 cm. Op die manier raken de twijgen niet meteen de grond. 

Klik hier voor alle online stamrozen!