Eenjarigen


Geranium zonale - Staande geranium - Zomergoed kopen bij Neutkens

Voor éénjarigen en voor kuipplanten bent u bij Neutkens op het juiste adres. We hebben afhankelijk van het seizoen altijd keuze in deze kleurige plantengroepen. Zoals u gewend bent is alles in de beste kwaliteit, direct van de kweker!

Eind april of begin mei vormt de start van het zomergoedseizoen. U  vindt dan werkelijk de mooist opgemaakte hangpotten, kleurrijke kuipplanten en diverse losse perk- en hangplantjes voor uw potten, bakken en hanging baskets.  Uw terras krijgt er een feestelijke uitstraling mee en de bloei houdt, met een klein beetje aandacht van u, de hele zomer aan!

In de herfst en het vroege voorjaar bieden we ook een ruim scala aan Grootbloemige- en Bosviooltjes. In totaal zijn er meer dan 40 kleuren en tinten! Violen brengen sfeer in de tuin in de donkere winterdagen. Violen staan leuk in bloembakken. Ze zijn perfect te combineren met wintergroene heestertjes zoals winterheide en Gaultheria. 

In onze webwinkel Tuinplantenwinkel.nl kunt u helaas geen eenjarige planten kopen. Deze zijn exclusief verkrijgbaar in ons plantencentrum te Knegsel (NL). Dit heeft te maken met de kwetsbaarheid van de producten.

De mooiste eenjarige planten

Kuipplanten

Kuipplanten - Dipladenia splendens - rood - roze - Zomergoed kopen bij Neutkens

Op het terras of op het balkon in mooie potten en bakken komen kuipplanten het best tot hun recht. Kuipplanten geven de hele zomer veel kleur. Geef ze zon, goede potgrond, op zijn tijd een beetje voeding en wat water en deze schitterende planten zullen uw terras overladen met bloemen. Dipladenia, Solanum, Tibouchina, Fuchsia, Hibiscus, etc, etc!!

Violen

Winterviooltjes - kleinbloemig - Viooltjes kopen bij Neutkens

Violen zorgen in de donkere wintermaanden voor de nodige kleur in borders en plantenbakken. Bij vorst gaat de plant plat op de grond liggen om vervolgens bij tem-peraturen boven nul graden weer mooi overeind te komen en knoppen te gaan maken. Viooltjes kunnen, afhankelijk van de warmte, zelfs blijven bloeien tot in juni! Er zijn grootbloemige en kleinbloemige violen, ook wel bosviooltjes of miniviooltjes genoemd. Ze zijn in meer dan 40 kleurtinten te verkrijgen.

Geraniums

De Geranium. Wie kent deze plant nou niet? In het Latijn heet de plant Pelargonium. Deze éénjarige is een echte topper. Haal regelmatig de oude bloemknoppen weg, geef op tijd wat voeding, en de plant blijft maar doorgaan met bloeien. We hebben een groot scala aan bloemkleuren bij de staande Geraniums. De Hanggeraniums zijn ook erg mooi, met de Oostenrijkse Hanggeranium als kroonjuweel.

Geraniums - Geranium zonale - Staande geranium - Zomergoed kopen bij Neutkens

Balsemien – Vlijtig liesje

Een hele mooie zomerbloeier voor een schaduwplekje is de grootbloemige Balsemien of Vlijtige lies. Vanaf eind april bieden we deze prachtige plant aan in vele kleurschakeringen. Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen blijft Impatiens New Guinea heel de zomer bloeien.

Impatiens New guinea - Balsemien - Vlijtig liesje kopen bij Neutkens

Voorjaarsbloeiers

Bij de eenjarigen wordt bijna altijd aan de bloemenpracht in de zomermaanden gedacht, maar ook in het vroege voorjaar kunt u uw bloembakken en borders al beplanten met de mooiste bloemen. Bellis(madeliefje), Vergeet-me-nietje en de Primula zijn de plantjes die samen met de eerste warme zonnestralen van het jaar het voorjaar inluiden.

Natuurlijk zijn de viooltjes vanaf februari ook weer in alle kleuren van de partij.

Voorjaarsbloemen - Primula - Bellis - Viooltjes kopen bij Neutkens

Hangpotten

Hangplanten - Hanging basket - zomerbloeiers - Zomergoed kopen bij Neutkens

Met onze zeer uitgebreide keuze in kant en klare hangpotten behoort het zoeken naar de juiste mix van zomerbloeiers tot het verleden. Onze kwekers hebben dat werk al gedaan voor u en met succes! Geef de hangpotten regelmatig water en plantenvoeding en ze zullen u niet teleurstellen. Hang ze echter niet altijd in de felle zon want dan bloeien ze te snel uit. 

Hangplanten

Hangplantjes - Hanging basket - Hangers - Zomergoed kopen bij Neutkens

Naast de prachtige collectie hangpotten, verkopen we ook heel veel hangplantjes los. Zo creëert u zelf de mooiste hanging baskets. Op ons plantencentrum vindt u vanaf eind april een heel uitgebreid assortiment aan hangplanten. Van de alom bekende Hanggeranium en -Lobelia tot de minder bekende, maar zeker niet minder mooie Streptocarpus. De naam van deze plant is misschien tongbrekend, de blauwgekleurde bloemen zijn zeker oogverblindend van schoonheid. Nog een paar aanraders: de Surfina (of hangende Petunia), Scaevola en de Million bells.