Tuinbenodigdheden


tuinbenodigdheden - Potgrond - rozenmest - koemest - tuinturf - boompaal kopen bij Neutkens

Voor het planten van uw heester, boom of vaste plant is het belangrijk de grond van goede structuur en voeding te voorzien. De producten die u hier voor nodig heeft noemen we tuinbenodigdheden. Er zijn verschillende soorten potgrond die de bodem-omstandigheden voor uw specifieke plant daadwerkelijk verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mediterrane potgrond voor uw Palm- of Olijfboom, maar ook turf voor zuurminnende planten zoals Rhododendrons en Skimmia’s. Onze potgrondproducten worden aangeboden in handzame 40 liter zakken. Vijvergrond, potgrond en turf ook in 20 liter zak.

Voor tuinliefhebbers die hun tuin eens goed willen bemesten, hebben we op ons plantencentrum ook verschillende soorten organische en kunstmeststoffen, variërend in hoeveelheden van 5 kg korrelmest tot big-bags siertuinbemesting met een inhoud van 1000 liter. 

Naast bodemverbeteraars en potgrondsoorten bieden we nog andere dode materialen aan. Denk daarbij aan boompalen en boombanden, kalk, wildvraat beschermers, polystone bloembakken, bindbuis, anti worteldoek, vliesdoek, wortelbegrenzer, bestrijdings-middelen, vijvermanden en boombalsem.

Vraag een van onze medewerkers welke grond het beste is voor uw planten. Wanneer de zakken te zwaar voor u zijn, laden wij ze graag voor u in de auto.

Steeds meer van onze tuinbenodigdheden bieden wij ook online aan in onze webshop www.tuinplantenwinkel.nl maar u bent natuurlijk nog steeds van harte welkom op ons plantencentrum.

Assortiment Tuinbenodigdheden

Potgrond - voor zomerbloeiers of uw tuin kopen bij Neutkens

Het is belangrijk aan te planten in goede voedingsrijke aarde. Dit garandeert een goede aangroei van uw tuinplanten. Een goede aarde is luchtig en bevat voldoende organisch materiaal. Dit kan in de vorm van potgrond, tuinturfaanplantgrond, of siertuinbemesting. Aanplantgrond is een samenstelling op basis van compost. Dit zorgt voor een compleet pakket aan voedingsstoffen voor veel tuinplanten. Turf heeft een lagere pH-waarde en zorgt voor een zure bodem. Bij de aanplant van planten zoals rododendron en heideplanten raden we turf aan.

In bloembakken wordt altijd potgrond gebruikt. Meestal volstaat universele potgrond. Olijf- en palmbomen voelen zich beter in mediterrane potgrond, waar kleideeltjes in zitten die het kalkgehalte van de grond verhogen.

We hebben ook Franse boomschors in het assortiment. Een laag schors geeft onkruid minder kans en heeft een natuurlijke uitstraling. Boomschors kan ook gebruikt worden als halfverharding voor tuinpaden. 

Bekijk hier het potgrond assortiment online!
Meststof - Culterra - koemest of bodemverbeteraar kopen bij Neutkens

Meststoffen zorgen voor een verrijking van de grond en geven uw tuinplanten de nodige voeding. In de border kunt u de meststoffen het beste in het vroege voorjaar gebruiken. Planten beginnen dan weer met groeien en hebben op dat moment de meeste voedingsstoffen nodig.

Strooi de mest uit op dagen waarbij regen voorspelt is of zorg zelf voor beregening. Door regen vallen de mestkorrels uiteen en worden de voedingsstoffen opgenomen in de bodem. Let op dat directe blootstelling aan zonlicht verbranding van planten en gazon tot gevolg kan hebben. Neutkens biedt verschillende organische meststoffen aan zoals Culterra en Koemestkorrels. Al onze meststoffen blijven op een droge plaats lang van goede kwaliteit. 

Voor uw eenjarige zomerbloeiers hebben we langzaam werkende mestkorrels. Deze korrels geven gedurende het hele seizoen steeds een beetje voeding af aan de plant. Wanneer u deze korrels direct bij het aanplanten toevoegt, hoeft u het hele seizoen geen voeding meer te geven. We verkopen ook potgrond waar deze korrels al aan zijn toegevoegd!

Bekijk hier het bemesting assortiment online!
Overige materialen - bindbuis - boompaal en band kopen bij Neutkens

Nieuw aangeplante bomen hebben meestal extra steun nodig om goed te groeien of te overleven. Boompaal & boomband zorgen ervoor dat de boom bij harde wind niet scheef waait en rustig blijft staan wanneer er een storm opsteekt. De jonge wortels kunnen zich daarnaast in alle rust goed ontwikkelen. De brede boomband heeft een groot steunvlak zodat de bast van uw nieuwe boom niet zal beschadigen.

Klimplanten moeten soms geholpen worden met klimmen en hechten. Voor nieuwe hoofdtakken van leibomen en vormgesnoeide heesters is het belangrijk dat ze in het begin aangebonden worden. Het rubberen bindbuis is hiervoor het meest geschikte bevestigingsmateriaal. Het is zo goed omdat dit materiaal elastisch is en daardoor met de plant meegroeit. Aangebonden takken zullen hierdoor nooit afgekneld raken.

Winterbescherming voor bijvoorbeeld uw Palm- en Olijfboom vindt u in de vorm van vliesdoek. Vliesdoek is erg voordelig en kan net dat beetje extra bescherming geven bij extreme koude.

Bekijk hier de overige materialen online!