Palmbomen


Trachycarpus fortunei - Trachycarpus wagnerianus - Chinese waaierpalm - bomen kopen bij Neutkens

Net als bij Olijfbomen krijgen veel mensen van Palmbomen mediterrane kriebels. Ze ademen gewoon de sfeer van de Middellandse zee. Toch kunnen Palmbomen het goed doen in ons kikkerlandje. Je moet alleen op een paar zaken letten. De standplaats is van groot belang. Zet Palmen altijd op de meest zonnige plaats van de tuin. Liefst beschut tegen (koude) wind. Ze staan het beste in de volle grond. Daar worden ze niet gehinderd door gebrek aan water en voeding én de vorst heeft minder vat op de kluit. Een bevroren kluit kan tot uitdroging van de plant leiden!

Komt de Palmboom toch in een bak of kuip te staan, neem dan een aantal maatregelen. Breng tegen de wand van de pot een isolerende laag noppenfolie of tempex aan maar laat de bodem vrij voor een goede afwatering. Wanneer strenge vorst op komst is, dan is het verstandig om de palmbomen goed in te pakken met vliesdoek. Bind vooraf de stengels van de bladeren bij elkaar en draai eventueel een lichtsnoer om de stam. Deze lampjes geven net voldoende warmte af om ze door de kou te helpen. Haal het vliesdoek weer weg zo gauw de temperatuur weer oploopt.

U kunt op ons plantencentrum en onze webwinkel Tuinplantenwinkel.nl kiezen uit diverse maten Chamaerops (Europese dwergpalmboom) en Trachycarpus (Chinese waaierpalmboom). Beide soorten doen het goed in Nederland, maar hebben tijdens extreme koude wel vorstbescherming nodig. De Chamaerops is in de volle grond goed winterhard tot een temperatuur van -7 °C. Trachycarpus fortunei is de meest winterharde soort en kan een temperatuur tot wel -15 °C aan. 

Wij kopen onze Palmbomen zelf in het buitenland in. Zo houden we zicht op de kwaliteit en kunnen we tegen scherpe prijzen leveren. Onze Palmbomen zijn het hele jaar leverbaar in diverse maten. Er is altijd een zeer grote voorraad beschikbaar op ons Planten- en bomencentrum! Ook het vliesdoek is bij ons verkrijgbaar.

Het complete assortiment Palmbomen is ook  online beschikbaar op Tuinplantenwinkel.nl. Klik hier om ze allemaal te bekijken! 

Trachycarpus fortunei - Chinese waaierpalm - voorraad - bomen kopen bij Neutkens