Inspiratie – Blauw


Op zoek naar planten voor een blauwe border? Op deze pagina vindt u een selectie van de mooiste paars bloeiende planten in ons plantencentrum. Blauw is de kleur van de hemel. Het is een verkoelende kleur, die vrede en rust geeft. Blauw trekt ons uit de sleur van alledag. In een met blauwe bloemen gevulde tuin zal men zich geïnspireerd en kalm voelen. Laat u inspireren op deze pagina. U zult er geen blauwtje lopen. Sommige planten zoals de millionbells zijn éénjarig en alleen te koop in de maanden mei-juli. Voeg deze accenten ieder jaar toe.

Nepeta faassenii Walker's Low
Geranium Johnson's Blue
Rhododendron Kokardia
Erysimum Bowles Mauve
Agastache foeniclum Black Adder

Blauwpaars bloeiende planten hebben iets magisch. De kleur heeft iets exotisch en chique. Vandaar dat deze kleur bij velen in de smaak valt. Veel paarsbloeiende planten bloeien in de zomermaanden, maar er zijn ook uitzonderingen zoals de blauwe regen of verschillende soorten rododendrons.

Paars combineert mooi met roze en witt gekleurde bloemen. In combinatie met geel bloeiende planten of loof krijgt het paars nog meer kracht. Combineer dan bijvoorbeeld met vrouwenmantel of meisjesogen.

8 Agastache ‘Black Adder’

Buddleja dav. ‘Black Knight’

10 Sedum ‘Matrona’

Buddleja davidii Black Knight
Sedum Matrona
Hosta 'Halcyon'
Inspiratie blauw - Helder - vertrouwd - indigo - kobalt - blue - koel - indigo - hemel - inspiratie - azuur
Hibiscus syriacus d'Oiseau Blue
Ceratostigma wilmottianum