Klimplanten


Wisteria sinensis Prolific - Blauwe regen - klimplanten kopen bij Neutkens

Er zijn planten die andere planten of objecten gebruiken om klimmend hun weg naar boven te vinden. Dat zijn  de klimplanten. Voor het klimmen hebben ze allemaal hun eigen techniek. De klimop en de Klimhortensia gebruiken  hechtwortels om zich vast te plakken aan muren, bomen of palen. Andere klimplanten, zoals de Wisteria of Bruidssluier winden zich om steunpunten heen en vinden op die manier hun weg omhoog.

Druiven  en  de Passiebloem gebruiken een soort van tentakels (ranken) die zich om hulppunten heen krullen. Wilde Wingerd is dan weer uitgerust met zuignapjes om te klimmen. De plantenwereld is vindingrijk zo gezegd. Op ons plantencentrum vindt u een mooie selectie klimplanten. U zult verrast zijn over het grote aanbod en de scherpe prijzen. 

Populaire groepen klimplanten

Hedera hibernica - Gewone klimop - klimplanten kopen bij Neutkens

Klimop is misschien wel de bekende klimplant. Meestal denken we dan aan de donkergroene variant maar er zijn meerdere soorten met diverse bladkleuren en bladgroottes. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen, en dat is dat ze hechten met hechtwortels aan objecten als muren en schuttingen. In bijna iedere tuin is de klimop terug te vinden. Klimop is van alle wintergroene klimplanten het sterkst.

De Hedera hibernica groeit het snelst en is ideaal voor het vlechten door een gaashekwerk. Hedera ‘Sagittifolia’ en de Hedera ‘Shamrock’ zijn soorten met een bijzonder blad. Ze groeien wat minder snel dan de Hedera hibernica. Bontbladige soorten zoals de Hedera colchica ‘Gloire de Marengo‘ kunnen schaduwrijke hoeken in uw tuin mooi doen oplichten.

Online assortiment Hedera - Klimop
Clematis The President - Bosrank - Klimplanten kopen bij Neutkens

Klimplanten met opvallend grote bloemen in vele kleuren. Dat is de familie Clematis. Ze zijn niet te missen. Het kleurenpalet en het aantal bloemvormen van de clematis is eindeloos groot. Geef Clematis altijd een klimhulp in de vorm van een rek of gaashekwerk. Of laat ze in een grote struik of boom klimmen.

Op ons plantencentrum bieden we een uitgebreid assortiment Clematis aan. De grootbloemige clematissoorten zoals de ‘Multi Blue’ en ‘Nelly Moser’ zijn het meest bekend, maar ook de kleinbloemige clematissen zijn schitterend. Zeker de rijke bloei van Clematis montana in het voorjaar kan moeilijk worden overtroffen. De bijzondere bloemen van de Clematis alpina vallen misschien niet zo op, maar zijn van dichtbij net kleine kabouter-mutsjes! 

Online assortiment Clematis
Rosa Westerland - Klimroos - klimplanten kopen bij Neutkens

Klimrozen zijn de klimplanten die de meeste bloemen voortbrengen. Ze bloeien van het late voorjaar tot aan de winter toe! Mits het een doorbloeiende soort is natuurlijk. De rambler soorten  zijn spectaculair mooi. Ze groeien enorm hard en bloeien indrukwekkend. Ramblers kunnen een hoogte van wel vier tot vijf meter bereiken. Ideaal om in bomen en over oude daken te laten groeien zodat een sprookjesachtige sfeer ontstaat.

Klimrozen maken lange scheuten die zelf niet hechten. Ze haken met hun doornen overal achter maar hebben vaak toch hulp nodig bij het klimmen. Geef ze houvast met behulp van een rek of pergola en bind ze aan.  Een veel voorkomende klimroos is de ‘New Dawn’. Het is een krachtige en gezonde rozensoort met heel lichtroze bloemen. 

Online assortiment Klimrozen