Vaste planten


Anemone Honorine Jobert - Herfstanemoon kopen

Wij voeren een uitgebreid assortiment vaste planten. Op ons Planten- en Bomencentrum worden zo’n 600 soorten gepresenteerd. Bent u op zoek naar een specifieke plant die we niet op voorraad hebben, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan proberen deze voor u te zoeken en te bestellen. In de meeste gevallen is uw bestelling binnen een of twee weken te leveren.

De vaste planten staan in onze kas op tafels gepresenteerd. Ze staan op alfabetische volgorde. Bij elke soort vindt u een infoblad met daarnaast stekertjes met de naam van de plant erop, die u bij uw planten kunt steken. Zo kunt u zelf uw border vaste planten samenstellen. Mocht u er niet uitkomen, vraag dan een van de medewerkers om hulp. Ze kijken graag met u mee!

Populaire groepen vaste planten

Bladplanten

Heuchera Silver Scrolls - Purperklokje - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum - vierkant

In sommige gevallen is het niet de bloem die sierwaarde geeft maar juist het blad. Bladplanten houden vaak van wat schaduwrijke plekjes in de tuin. Door het grote blad en vele bladgroen kunnen ze voldoende licht opvangen en zo in de schaduw toch goed groeien. Combineer groenbladigen met bontbladigen, om zo mooie contrasten in uw tuin te krijgen. Mooie voorbeelden zijn de alom bekende Hosta soorten, maar ook Heuchera is een mooie bladplant om uw border van kleur te voorzien. Deze Heuchera is er in verschillende bladvormen en -kleuren, van diep purperrood tot limoengroen. En het leuke is dat zowel de Hosta, als de Heuchera ook nog een bloemetje geven. Aanwinsten voor in uw tuin!

Voor het online assortiment blad planten. Klik hier!

Biologische kruidenplanten

Rosmarinus officinalis - Biologische kruiden - Rozemarijn - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

In ons assortiment voeren we de biologische kruidenplanten van ‘Puur’. Door de kweker worden absoluut geen kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zodoende kunt u de kruiden direct gebruiken in uw gerechten. 

De biologische kruidenplanten zijn het hele jaar door te verkrijgen. Houdt er wel rekening mee dat in de winter de planten vaak bovengronds afgestorven zijn. In het voorjaar en zomer is het assortiment meer dan 50 soorten groot! In die periode zijn ook alle éénjarige soorten leverbaar zijn.

De biologische kruiden van ‘Puur’ worden ook door ons verzorgd. Soms snoeien wij de planten wat terug om de kruiden mooi vers te houden. Dit is beter voor de plant, en de jonge scheuten zijn het lekkerst!

Voor het online assortiment biologische kruidenplanten. Klik hier!

Geranium’s

Geraniums bloeien rijk en groeien snel. Het zijn vaste planten waar u snel en jarenlang veel plezier van heeft. Het zijn makkelijke planten die op elke standplaats zullen groeien. Een paar mooie geraniumsoorten die te koop zijn op ons planten- en bomencentrum zijn de Geranium ‘Rozanne’ en de Geranium ‘Wargrave Pink’. Ook voor een onderhoudsvriendelijke vakbeplanting zijn dit superplanten! Bij ons is de Geranium een van meest verkochte vaste planten. De door ons aangeboden Geranium planten, zijn van de beste kwaliteit en worden tegen scherpe prijzen geleverd.

Voor het online assortiment geraniums. Klik hier!
Geranium Rozanne - Jolly Bee - Ooievaarsbek - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum - vierkant

Siergrassen

Siergrassen staan in de picture de laatste jaren. Deze groep vaste planten is steeds belangrijker geworden binnen ons assortiment tuinplanten. Door hun natuurlijke uitstraling en losse groei passen ze uitstekend in de gemengde border. Het ranke loof contrasteert mooi met allerlei bloem- en bladvormen. De wuivende halmen in de wind zorgen voor een schitterend schouwspel. Sommige grassen zijn door hun hoogte ook geschikt om lelijke objecten weg te werken of privacy te scheppen in de zomer. Neutkens Planten- en Bomencentrum biedt een prachtig assortiment van siergrassen. In zowel kleine als grote potmaten.

Veel siergrassen sterven in de winter af. Maar er zijn ook groenblijvende soorten. Bijvoorbeeld Carex, Festuca en Liriope. Liriope muscari geeft schitterende paarse bloemaren in de late zomer en het najaar. Het plantje leent zich uitstekend voor aanplant in grote groepen. Dit geeft een erg mooi gezicht. 

Voor het online assortiment siergrassen. Klik hier!
Pennisetum alopecuroides Hameln - Siergrassen - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Heideplanten

Calluna vulgaris Beauty Ladies - Heideplant - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Iedereen die al eens in de nazomer op de Veluwe is geweest kent het beeld van de prachtige paarse heidevelden. In de tuin kunt u ook genieten van bloeiende heideplanten. Erg kleurrijk en gemakkelijk te onderhouden. Bij Neutkens planten- en Bomencentrum kunt u kiezen uit een aantal soorten zomerheide (Calluna) en winterheide (Erica). Echte toppers zijn de Calluna ‘Beauty Ladies’. Deze variëteiten van de zomerheide zijn zogenaamde knopbloeiers. Dit betekent dat de bloem lang in knop blijft en geen zaad kan zetten Hierdoor blijft de plant maandenlang op kleur!

Voor het online assortiment heideplanten. Klik hier!

Varens

Polystichum setiferum - Varens - kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Varens zijn een aparte en uiterst diverse groep vaste planten. Ze vormen geen bloemen en kunnen ook geschaard worden onder de bladplanten. De meeste varens staan het liefst op een schaduwrijke en vochtige plek. Bij mensen is de varen niet bekend als tuinplant, terwijl het vaak juwelen van planten zijn. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment varens. Wij bieden ze aan in twee potmaten. De meeste varens sterven in de winter af maar er zijn groenblijvende uitzonderingen. 

Voor het online assortiment varens. Klik hier!