Leibomen


Leiplataan - Leilinde - bomen kopen bij Neutkens

Vroeger werden leibomen vooral aangeplant om schaduw te geven en de warmte buiten te houden. Ze stonden meestal voor de voorgevels van boerderijen. Lindebomen werden hiervoor het meest gebruikt. Ze kwamen hier van nature voor en waren voldoende voorhanden. Daarnaast heeft de Linde heeft zeer buigzaam hout, is hij makkelijk te snoeien en groeit hij snel. Dat maakt hem tot een gemakkelijke leiboom. 

‘s Zomers gaven de bomen lekker schaduw. In de winter als het blad van de bomen was, scheen het zonlicht wel door de kale takken heen naar binnen toe. Ook nu wordt de Lei-Linde nog veel als leiboom gebruikt maar er zijn vele bruikbare en mooie soorten bijgekomen. Ook het gebruiksdoel is anders geworden.

Met leibomen is het eenvoudig om uw tuin te voorzien van meer privacy. Bovendien nemen ze maar weinig ruimte in. Veel minder dan bijvoorbeeld een hoge haag die onderin vaak breed en dik zijn. Het zijn groene verlengstukken boven een schutting of haag. Ze onttrekken lelijke gebouwen aan het zicht. Leibomen geven vorm en structuur aan de tuin.

Bijna alle leibomen maken we in eigen beheer. Hierin hebben we al meer dan 25 jaar ervaring. Leibomen kopen is eenvoudig. Bij Neutkens is keuze en ervaring genoeg aanwezig. Onze medewerkers kunnen er alles over vertellen en helpen u om een goede keuze te maken. De leibomen zijn ook online te koop in onze webshop Tuinplantenwinkel.nl. De kwaliteit is hetzelfde; aan u de keuze! En ze worden altijd gratis bezorgd, waar ook in Nederland of België!

Neutkens Leibomen Series

Neutkens leibomen op voorraad

Leibomen  Classic-serie

Leibomen - Classic serie - bomen kopen bij Neutkens planten en bomencentrum

Bij Neutkens is de Classic-leiboom al jaren een bewezen kwaliteitsproduct. Het rek met een afmeting van 200 x 130 cm (bxh) zorgt voor een scherm met een groot oppervlak. Zeven etages zorgen er voor dat de Classic-leiboom snel dicht groeit. De rekken worden door onze medewerkers gemaakt van dikke bamboestokken en zijn uniform van maat en kwaliteit. Door het grote rek kunt u snel vele meters overbruggen en behaalt u hetzelfde resultaat met minder bomen.

De keuze in soorten in de Classic-serie is uitgebreid. Er zijn groenblijvende en bladverliezende leibomen. Een greep uit de bladverliezers is Lei-Amberboom, Lei-Esdoorn en Lei-Plataan. Maar er zijn er nog veel meer. Groenblijvers in de Classic-serie zijn Lei-Conifeer en Lei-Laurier. Vooral in de winter bewijzen de wintergroene leibomen hun bruikbaarheid doordat ze bladhoudend zijn. 

Bedenk vooraf goed om welke reden u leibomen wilt zetten. Elke boomsoort heeft een eigen uitstraling. Sommige boomsoorten zorgen voor een gesloten scherm. Anderen  blijven enigszins transparant en worden juist aangeplant vanwege hun bloesem en/of vruchten zijn. Een voorbeeld hiervan is de Lei-Sierappel.

Leibomen  Basic-serie

Leibomen - Basic serie - bomen kopen bij Neutkens planten en bomencentrum

Zoals gezegd maken we op ons planten- en bomencentrum  al meer dan 25 jaar leibomen. Voorheen waren altijd de bomen uit de Classic-serie met de grote maat rekken. Om aan de vraag naar goedkopere en makkelijker te hanteren bomen te voldoen hebben we een Basic-serie ontwikkeld in onze eigen huisstijl. De leibomen uit de Basic-serie hebben een rek met 6 etages met een maat van 180 x 110 cm (bxh). De bomen die door onze inkopers geschikt zijn bevonden voor onze Basic-serie ondergaan dezelfde selectie-criteria als de boomsoorten uit de Classic-serie. Het verschil is dat de bomen die voor de Basic-serie gebruikt worden, van een iets lichtere maat zijn. Dit maakt dat we de leibomen uit de Basic-serie tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren.

Ook in onze webwinkel kunt u bladverliezende en groenblijvende Basic-leibomen kopen. Daar is ook een makkelijke en duidelijke keuzehulp beschikbaar. Hieronder vindt u een directe link naar deze informatie-pagina. Maar ook op ons planten- en bomencentrum bent u natuurlijk van harte welkom en kunt u de leibomen ‘live’ zien. Natuurlijk kunt u bij ons aan de vakbekwame medewerkers uw vragen stellen over gebruik, aanplant en onderhoud. Neem de maten van uw tuin mee!