Waterplanten


Nymphaea - Waterlelie - Waterplanten kopen bij Neutkens

Water in de tuin. Het geeft een gevoel van vrijheid en doet tijd vergeten. Een vijver of waterelement is vaak het middelpunt van de tuin. Het zijn rustgevende plekken, maar tegelijkertijd bruisen ze van het leven. Het plantenleven in en om de vijver draagt hieraan enorm bij. De water- en oeverplanten bieden schuilplaatsen aan vissen en insecten. Bovendien zorgen waterplanten voor een natuurlijke zuivering van het water. Het schept evenwicht in de vijver zodat het water helder kan zijn. Zo nemen bijvoorbeeld Riet, en zuurstofplanten als Hoornblad en Waterranonkel veel mineralen op waardoor algen minder kans krijgen.

Naast de echte waterplanten zijn er ook veel planten voor aan de randen of voor in ondiepe stukken van een vijver. Dit zijn de oeverplanten of moerasplanten. Ze kunnen soms ook gebruikt worden op nattere gronden in de tuin. Zo kunt u zelfs het meest moeilijke plekje in uw tuin opvullen met prachtig bloeiende planten. Voorbeelden zijn diverse irissen of lissen, kattestaart en de dotterbloem.

Wij bieden in de periode eind maart t/m oktober een mooi assortiment water- en oeverplanten aan op ons plantencentrum. Ze staan netjes gerangschikt op een watertafel. In de waterbakken vindt u de zuurstofplantjes in bundeltjes bij elkaar en op kleur geselecteerd de Waterlelies.

Oeverplanten kunnen het hele groeiseizoen geplant worden mits het niet vriest. Waterlelies en zuurstofplanten kunt u beter in het voorjaar en vroege zomer planten. Naast waterplanten verkopen we ook assortiment vijvermandjes en speciale vijvergrond zodat de planten goed uitgroeien in uw tuin of vijver.

De Water- en overplanten zijn in vanaf eind maart t/m oktober ook verkrijgbaar in onze webwinkel. Klik hier voor het online assortiment. In de winter kunnen er geen waterplanten worden aangeplant in verband met de vorst.