Inspiratie


Inspiratie voor uw tuin en border van Neutkens planten- en bomencentrum

Border inspiratie voor uw tuin

Stel, u krijgt het idee om uw tuin eens flink onder handen te nemen. Uw gedachten dwalen al af naar prachtig gekleurde borders met planten die in harmonie met elkaar leven en groeien. Maar hoe bereikt u nu die beelden? Al snel zit u met uw handen in het haar en vraagt u zich af waar te beginnen. Vaak helpt het een border op te zetten vanuit een kleurenschema. Zodoende wordt de keuze vanzelf al wat meer beperkt. Er zijn immers duizenden plantensoorten waaruit u kunt kiezen.

Speciaal voor u hebben we pagina’s in elkaar gezet boordevol border inspiratie. Per kleur of categorie vindt u een aantal prima planten die passen binnen het spectrum. Combineren in een border kan natuurlijk ook.

Kies bijvoorbeeld kleuren in elkaars verlengde, bijvoorbeeld wit-roze-paars, of Rood-oranje-geel. Een andere beproefde techniek is het kiezen van twee contrasterende kleuren zoals paars/blauw in combinatie met geel. Er zijn meerder mixen die succesvol zijn. In ons plantencentrum vindt u nog veel meer mogelijkheden.

Een goede duurzame border is helaas niet alleen te realiseren door te letten op kleur. Uiteindelijk spelen de standplaats, hoogte en textuur ook een belangrijke rol. In een klassieke border vindt u de hoogste planten achterin en vooraan lage beplanting. In ons plantencentrum kunt u altijd terecht voor advies. Alle kennis en kunde is aanwezig. U kunt het beste een schets meenemen van uw tuin en borders met de maatvoering zodat we u van het juiste advies kunnen voorzien. Op deze inspiratiepagina’s vindt u wellicht al wat mooie planten zodat u al een idee krijgt van de sfeer die u nastreeft.