Fruitbomen


Kleinfruit - Bessen - Appelboom - Frambozen - Fruitbomen kopen bij Neutkens

In ons plantencentrum en webshop vindt u ook een groot assortiment fruitplanten en fruitbomen. Het is echt niet moeilijk om een fruitboom te planten en er vervolgens vruchten van te oogsten. De soorten die we aanbieden zijn met zorg geselecteerd, om u te kunnen laten genieten van uw eigen fruitteelt. Voor veel fruitliefhebbers zal een halfstam of hoogstam fruitboom misschien teveel ruimte innemen. Kies dan voor patiofruit. Patiofruit is een kleinere en compacte plant die het ook goed doet in bijvoorbeeld een pot op het terras.

Ook erg leuk voor in de kleine ruimtes zijn zuilappels. Deze fruitbomen groeien heel smal en geven een heerlijke vrucht. Leifruit is een van de specialiteiten van Neutkens Planten- en bomen centrum. Deze bomen zijn nu ook in duo’s te bestellen. U krijgt dan twee elkaar goed bestuivende soorten fruit op één plant. Leuk aan de kleine bomen is dat fruit zo ook aantrekkelijk wordt voor kinderen. Ze leren om te gaan met de natuur en kunnen fruit plukken van hun eigen fruitboom. U zult ervaren dat de aankoop van patiofruit of zuilappel letterlijk zeer vruchtbaar is.

Fruitbomen- en struiken in alle soorten en maten

Kleinfruit - bessenstruiken - frambozen - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Onder kleinfruit verstaan we een groep van fruitdragende struiken. Vaak zijn deze struiken te leiden tegen muren en schuttingen. De naam zegt het eigenlijk al; kleinfruit blijft lager en is daarom ook geschikt voor de kleinere ruimtes. We voeren een uitgebreid assortiment fruitstruiken van A-kwaliteit. Er is keuze voor iedereen. Rode bessen, Witte bessen, Frambozen, Bramen, Druiven, Kiwi’s, Bosbessen, Kruisbessen, Jostabes, etc, etc…!

Bekijk hier het kleinfruit in onze webwinkel!

Patio fruitbomen

Patiofruit - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Patiofruit is nieuw binnen het assortiment fruitbomen. Ook mensen met een kleine tuin kunnen met een Patio-fruitboom genieten van rasecht fruit. Deze fruitbomen zijn geënt op een speciale, zeer langzaam groeiende onderstam, waardoor de boom veel trager groeit. De meeste soorten zijn zelfbestuivend. En dat is zeker handig in een kleine tuin of op een balkon, want u heeft maar één exemplaar nodig om toch vruchten te krijgen. De oogst van Patiofruit is relatief gezien erg hoog. Onze Patio-fruitbomen komen van gespecialiseerde fruitboom-kwekerijen en is er in verschillende soorten vruchten; Patio-Appel, Patio-Peer, Patio-Pruim, Patio-Kers, Patio-Kweepeer.

Bekijk hier de Patio fruitbomen in onze webwinkel!

Oude druivenstronken

Druivenstronken - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Druiven, wie kent ze niet. Normaal zien we ze als klimplanten met lange ranken, innig verstrengeld met pergola’s. Overmatig behangen met trossen heerlijke vruchten. Bij Neutkens hebben we een tweetal sterke winterharde rassen die in het Nederlandse klimaat goede vruchten leveren. Dit zijn de rode druif ‘Boskoop Glory’ en de witte druif ‘Vroege van der Laan’.

Daarnaast hebben we ook oude wijnstokken of druivenstronken in het assortiment. Deze karakteristieke stronken zijn het resultaat van jarenlang snoei- en knipwerk. Ze hebben al talloze druiventrossen voortgebracht waar mogelijk vele liters wijn van gemaakt zijn. Wanneer de productie niet hoog genoeg meer is, mogen de karakteristieke stammen aan hun tweede leven in uw tuin beginnen. Ze zitten nog vol energie en produceren nog altijd mooie trossen vruchten. De oude druivenstronken die in ons plantencentrum te vinden zijn, importeren we zelf.

Bekijk hier de Druivenstronken in onze webwinkel!

Zuil fruitbomen

Zuilfruit  is de laatste jaren erg in opkomst. De fruitbomen in deze categorie heten ook wel ‘ballerinafruitbomen’.  Zuilfruit is geënt op een zeer langzaam groeiende onderstam. Hierdoor groeien deze fruitbomen uiterst traag. Daarnaast vertakken ze nauwelijks en dragen ze enorm voor zulke kleine fruitbomen. Bovendien is het fruit nog erg lekker ook! Bij Neutkens Planten- en Bomencentrum en op onze webwinkel vindt u deze zuilfruitbomen in verschillende soorten. Zo hebben we Zuil-appelbomen, Zuil-Perenbomen en Zuil-Kersenbomen!

Zuilfruit - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum
Bekijk hier de Zuil fruitbomen in onze webwinkel!

Lei fruitbomen

Leifruit is eigenlijk al zo oud als de westerse beschaving. Veel fruitbomen laten zich gemakkelijk tot leiboom vormen. Gewoon tegen een muur of schutting. Maar ook losstaand aangebonden tegen een rek of leidraad. Er bestaat een kunst waarbij fruitbomen gevlochten worden tot een soort van afscheiding. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een selectie gemaakt van fruitbomen die zich goed laten leiden. Hieronder vallen vooral peren, appels en pruimen. We hebben vooral zelfbestuivende rassen staan, zodat u niet noodzakelijk twee rassen moet aanplanten om vruchten te kunnen oogsten.

Er zijn twee manieren om fruitbomen te leiden; met verticale en met horizontale hoofdtakken. De leifruitbomen met verticale hoofdtakken worden vanwege hun vorm vaak U-vormen genoemd. We bieden deze U-vormen aan in diverse soorten en formaten. Ook de horizontale lei-vormen bieden we aan in verschillende soorten vruchten.

We binden nagenoeg al onze horizontaal geleide leibomen zelf, in ons eigen stevige bamboerek met 5 etages. Door op deze manier te werken, kunnen we een perfect kwaliteitsproduct leveren.

Lei Fruitbomen - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum
Bekijk hier de Lei fruitbomen in onze webwinkel!

Oude fruitbomen

Verspreid over ons hele plantencentrum komt u ze tegen. De karaktervolle oude fruitbomen zijn. Vooral de oude stammen spreken boekdelen. We hebben oude Perenbomen, oude Appelbomen, oude Vijgenbomen (en oude Olijfbomen). Zo’n oud exemplaar in uw tuin of op uw terras kan een echte blikvanger zijn. Door het zelfbestuivende vermogen van de Appel- en Perenbomen, bent u ook verzekerd van vruchten. We hebben er genoeg staan. Kom gerust eens kijken en overtuig uzelf!

Oude fruitbomen - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum
Bekijk hier de oude Fruitbomen in onze webwinkel!

Laagstam fruitbomen

Laagstam Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Laagstam fruitbomen worden al jarenlang gebruikt voor het verbouwen van fruit. De lage bomen maken het snoeien, onderhouden en plukken van fruit gewoonweg gemakkelijker voor de telers. Snoei de fruitbomen twee maal per jaar. In de winter en in de zomer. Zo blijft de boom altijd open van structuur en creëert u de ideale omstandigheden om het fruit te laten afrijpen. Op ons plantencentrum in Knegsel en op onze webshop Tuinplantenwinkel.nl vindt u een uitgebreid assortiment laagstam fruitbomen. Er zijn verschillende rassen te verkrijgen; Appelbomen, Perenbomen, Pruimenbomen en KersenbomenAbrikozen, PerzikbomenKweeperen, Mispels, etc etc…!

Bekijk hier de Laagstam fruitbomen in onze webwinkel!

Halfstam fruitbomen

halfstam Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Naast laagstam fruitbomen zijn ook halfstam fruitbomen vaak uitermate geschikt voor in de tuin. De stam van halfstam fruit is iets hoger dan laagstam en dat geeft de mogelijkheid nog een fraaie onderbeplanting aan te brengen. De takken bij een halfstam fruitboom beginnen op een hoogte van ongeveer een meter. Halfstam fruitbomen zijn goed te snoeien en te beheersen. In ons plantencentrum vindt u een zeer uitgebreid assortiment halfstam fruitbomen. Kom gerust eens langs of mail ons als u op zoek bent naar een speciaal ras. We kunnen er bijna altijd wel aankomen.

Bekijk hier de Halfstam fruitbomen in onze webwinkel!

Hoogstam fruitbomen

Hoogstam fruitbomen - Fruitbomen kopen bij Neutkens planten- en bomencentrum

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat hoogstam de standaard was in de fruitteelt. Door de komst van laag- en halfstam fruitbomen zijn ze nu bijna uit het landschap verdwenen. Toch kom je nog regelmatig oude exemplaren tegen, meestal bij oudere boerderijen. Het vee staat er rustig onder te grazen of ligt in de schaduw te herkauwen. Boerderijen en oude landhuizen zijn plaatsen waar hoogstam fruitbomen nog altijd thuishoren. Ze zijn in landschappelijke zin heel verantwoord. Op ons plantencentrum bieden we verschillende hoogstam fruitbomen aan. Natuurlijk de standaard soorten, maar u vindt er ook Walnoot, Kweepeer, Mispel en de Tamme Kastanje. Ook oude fruitrassen als de Sterappel hebben we in ons assortiment. U bent altijd welkom op ons plantencentrum. Onze vakbekwame medewerkers staan u graag bij met hulp en raad.

Bekijk hier de Hoogstam fruitbomen in onze webwinkel!